Coöperatie de SuikerBiedt

SUIKERBRIJ Festival

Het Suikerbrij Festival 2023 was een grandioos succes en 2024 is in de maak!

Op zaterdag 7 september 2024 opent het Suikerterrein haar deuren weer voor Groningen en omstreken! We willen iedereen graag van harte welkom heten om onvergetelijke ervaring mee te maken :).

Het festival bracht in 2023 cultuur, horeca en activiteiten vanuit alle hoeken samen op één van de meest bijzondere plekken die Groningen rijk is. Van livemuziek tot dj-sets, theateroptredens, kunstexposities, workshops, sport en spel, terrassen, markten, rondleidingen, en zelfs circusvoorstellingen; het Suikerterrein was een bruisende smeltkroes van creativiteit en plezier.

Het beste nieuws? De entree is helemaal gratis! Omdat we geloven dat iedereen het recht heeft om het bijzondere van het Suikerterrein te ervaren, wilden we deze dag toegankelijk maken voor iedereen.

Wat brengt de toekomst?

Het Suikerterrein blijft evolueren en groeien. Achter de schermen werken we aan nieuwe ideeën en projecten die de saamhorigheid en samenwerking op het terrein zullen versterken. Blijf onze pagina en social media in de gaten houden voor updates over het Suikerbrij Festival volgend jaar. Eén ding is zeker: het wordt opnieuw een waanzinnig feest dat je niet wilt missen!

Bedankt voor jullie steun en aanwezigheid op het Suikerbrij Festival 2023. Samen maken we het Suikerterrein tot een bruisende broedplaats voor creativiteit en verbondenheid. Tot volgend jaar! 🎉✨

Suikerbrij Festival Recap Video

Herbeleef het Suikerbrij Festival 2023 – Bekijk de Hoogtepunten!

Plattegrond

Wil je de plattegrond downloaden?

Plattegrond downloaden

Programma & extra informatie

LANCERING VAN DE HOOPVOLLE KAART VAN GRONINGEN (nr. 68):
Bij ‘t Wolkje terra’s 17:00 (naast Suikerlaan 38)

Hoe maken wij van Groningen de beste democratie van de wereld?
Wij denken dat we hier in Groningen al aan begonnen zijn!
Voor de beste democratie van de wereld verzamelen we de volgende ingrediënten op de hoopvolle kaart: Vrije, experimentele plekken (bijvoorbeeld broedplaatsen), collectieve actiekracht van bewoners en ondernemers en nieuwe manieren van zeggenschap en samenwerking (bijvoorbeeld burgerberaden).

Deze kaart lanceren we op zaterdag 9 september
Kom je ook?!?

Geef je op met dit formulier, want op = op
(we regelen wat lekkers en wat leuks)

Sta jij al op de kaart?
Ga naar dehoopvollekaartvangroningen.nl en zet jouw bijdrage op de kaart!

RONDLEIDINGEN (nr. 23, 24, en 25):
Locatie: feefeefee-kantoor

Op het Suikerterrein zijn we al begonnen met het bouwen aan een andere stad. Op het terrein werkt eenieder van ons aan een eigen puzzelstuk van een andere wereld, een ander landschap. De klimaatadaptieve en circulaire stad, de genereuze (inclusieve) stad en de experimentele stad kan je hier al ontdekken.

Tijdens het Suikerbrij-festival laten we deze stukjes stad graag zien! Ga daarom mee met ons op expeditie. De routes beginnen bij ons eigen feefeefee-kantoor op het Suikerterrein en duren ongeveer 1,5 uur.

Geef je op met dit formulier, dan kan je mee!
START: feefeefee-kantoor & de samenmakerij-bus
De genereuze (inclusieve) stad 13:00 – 14:30 en 15:15 – 16:45
De klimaatadaptieve en circulaire stad 13:00 – 14:30 en 15:15 – 16:45
De experimentele stad 13:00 – 14:30 en 15:15 – 16:45

MOBi SQUARE GARDEN (nr. 35):
Locatie: MOBi

In de buitenruimte van MOBi, bouwt NP3 samen met kunstenaars een groeiend kunstpark. Waarbij materiaal van afgeschreven kunstwerken wordt hergebruikt voor het realiseren van nieuwe kunstwerken: zoals AntennA en de Bioremediating Missile.

CONTAINERKUNSTHAL MOBi (nr. 36):
Locatie: MOBi

NP3 en Teddy’s Last Ride presenteren ‘9′, een immersieve audiovisuele installatie over identiteitsvorming en het limbo gevoel dat kan ontstaan in het proces van ‘worden’. Geïnspireerd op de esthetiek van de clubcultuur, de bouwplaats en de digitale cultuur wordt de industriële locatie NP3 | MOBi getransformeerd tot ‘9’ incubator. Versterkt door rook en lasers, wordt een dansend dialoog in limbo verteld, opgejaagd door geanimeerde profetische avatars.

LIKE ART (nr. 42):
Locatie: Atelier Marijke de Jong

Laat een persoonlijk kunstwerk maken door de kunstenaars van Like Art bij Atelier Marijke de Jong.
Speciale festival-prijs: €15!
Kijk hoe het werkt op www.likeart.nl of op www.marijkedejong.nl
Let op: beperkt aantal plaatsen!”

Opening DIY Suikerbossie 9 september (nr. 47)
Locatie: Evenementenplein voor het Zeefgebouw, 12:00 – 12:45.

De opening van het DIY SuikerBossie! Verschillende groenbedrijven aangesloten bij de ‘Bond van Doorpakkers’ en het bestuur van Coöperatie de SuikerBiedt steken hun handen uit de mouwen om een stuk asfalt van het Suikerterrein om te toveren tot een klein bos gevuld met struiken en bloemen. Kinderburgemeester Jorn zal het SuikerBossie officieel openen.

Draag je schepje bij
We kunnen jouw hulp en die van je kleine doorpakkers goed gebruiken om de bodembeplanting aan te leggen. Er zijn schepjes, aarde en emmers aanwezig. Je mag een plantje of stekje meenemen uit je eigen tuin om er in te planten!

Programma
12.00 Welkom door Nanko Brattinga, Kennis- en innovatiemakelaar klimaatadaptatie
12:10 Officiële opening SuikerBossie door Kinderburgermeester
12.15 Draag je schepje bij! (Zelf planten)
12:45 SuikerBossie is klaar om te gaan groeien.

DE PARTICIPATIE SENSATIE (nr. 56)
start bij Broedplaats de Campagne, Suikerlaan 43, 15:00 – 17:30

Zaterdag 9 september 15:00-17:30 Beleef tijdens de open dag op het Suikerterrein de ‘participatie sensatie’. Ervaar, proef, voel, hoor en ruik de beste democratie van de wereld: in Groningen zijn we al begonnen! Tijdens een wandeling, in kleine groepjes, over het Suikerterrein krijg je opdrachten om zelf te ervaren hoe participatie werkt, welke elementen belangrijk zijn en waar je meteen invloed op uit kunt oefenen.

Geef je op met dit formulier, dan ben je erbij!