Coöperatie de SuikerBiedt

Over ons

De Coöperatie

Wij zijn Coöperatie de SuikerBiedt. Een verzameling pioniers, makers, doeners en creatievelingen die samen kleur geven aan het Suikerterrein en de rest van de stad. Met de Coöperatie de SuikerBiedt zetten wij ons in voor een levend, eerlijk, open, circulair, natuurlijk en genereus stukje stad. 

Suikerterrein

Het Suikerterrein is een bruisend stukje stad waar de komende jaren nog veel meer in beweging komt. Op dit moment zijn er al initiatiefnemers, zoals: ondernemers, scholen en bewoners die in de tijdelijkheid het gebied vormgeven. Naast deze tijdelijke initiatieven is het Suikerterrein een plek waar een nieuwe stadswijk wordt ontwikkeld dat antwoord moet geven op de opgaven in de stad.

Deze nieuwe wijk landt daarmee niet in een ongerepte leegte, maar in een creatief en bruisend gebied met een stevige pioniersgeest. Het is goed mogelijk, en misschien lijkt het het makkelijkst, om deze twee werelden los van elkaar te zien. De bestaande creatieve pionierssfeer en de nieuwe woonwijk en campus.

De coöperatie de SuikerBiedt ziet juist kansen in het verbinden van deze twee werelden. De initiatiefnemers zijn al begonnen met het bouwen aan een sociale structuur en samenwerkingen tussen de scholen, initiatiefnemers en bewoners. Dit willen we met de coöperatie op doorbouwen. Zo krijgen de toekomstige bewoners bij de start van de ontwikkelingen van de nieuwe wijk de een zachte landing en directe betrokkenheid met de pioniersgeest van het terrein.

Wat we doen

Coöperatie de SuikerBiedt draagt bij aan de toekomst van het Suikerterrein en een bruisende stad door:

  • Initiatiefnemers op het suikerterrein op een structurele manier met elkaar te verbinden;
  • Een inspiratie en gesprekspartner te zijn voor de projectontwikkelaars en gemeente Groningen voor de ontwikkelingen van het terrein.
  • Actief projecten te ontwikkelen en te ondersteunen, om zo op een toekomstbestendige manier vorm te geven aan het terrein;
  • Bij te dragen aan ruimte voor experiment, pioniersgeest en creatieve vrijheid in de hele stad Groningen.