suikerbrij FESTIVAL

Een open dag en nacht voor iedereen die de veelzijdige brij aan creatieve en innovatieve bedrijven van het Suikerterrein wil ervaren.

 • Het Suikerterrein in Groningen is één grote BRIJ aan creatieve, innovatieve, inventieve, actieve, sportieve, culturele, maatschappelijke, duurzame en educatieve bedrijven en instellingen die onze stad een beetje mooier maken.   
 • Kom tijdens de SUIKERBRIJ lekker ronddwalen op het terrein. Overdag met je kinderen, alleen of met je vriendengroep. Of ‘s Nachts langs de verschillende horecabedrijven om te proeven van de vele gezichten die de nacht kent op het oude fabrieksterrein. Alle poorten zijn open, voor iedereen, om een kijkje achter de voordeur van de veelzijdige initiatieven te nemen.
 • Dag en nacht is de entree gratis bij alle locaties die van het Suikerterrein zo’n unieke plek maken.
 • Er zijn o.a. workshops, gezinsactiviteiten, kunst exposities, wandelroutes en sportlessen te volgen.
 • Kom lekker dansen op een toffe band of dj in een industriële setting
 • Ervaar de sfeervolle biertuinen die verstopt zitten in de uithoekjes van het prachtige terrein. 
 • Laat jezelf inspireren door al het moois wat de vrije geesten en makers met hun bedrijven gecreëerd hebben en ga op dwaaltocht langs de beeldentuinen en kunstexpo’s die voor deze dag opgezet zijn. 
 • In festival sferen ontdek je de bijzondere speciaal biertjes, bio wijnen, vegan catering, houtoven pizza’s, streekgerechten of vlees van biologische boeren. Proef ook eens van de gerechten die zijn die niet afkomstig zijn van de bio-industrie of vol zitten met e-nummers en laat je verassen door de puurheid hiervan. 

Iedereen op het suikerterrein kan meedoen aan het programma, dag of nacht, door zijn of haar deuren te openen. Het doel van de dag is: 

 1. Meer naamsbekendheid voor het terrein in het algemeen en indirect dus ook voor alle initiatieven die er zijn.
 2. Nieuwe doelgroepen kennis laten maken met het terrein. 
 3. De diversiteit van het terrein laten zien aan de stad en provincie. 
 4. Een tof nieuw cultureel-/ (sport)activiteiten-/ kennisfestival lanceren voor stad en ommeland.
 5. Nieuwe samenwerkingen onderling en met externe partijen en organisaties uit de stad mogelijk maken. 

Wij hebben veel nagedacht over de meest eerlijke vorm voor deze dag. Bijvoorbeeld een non-profit vorm voor de organiserende partij (Coöperatie de SuikerBiedt). Er kan in deze vorm door de organisatie geen geld mee verdiend worden. De diversiteit van bedrijven op het terrein is erg groot. Het lijkt ons dan ook wenselijk dat iedereen die meedoet, het ziet als een promotiemiddel voor zijn of haar bedrijf en voor het terrein in het algemeen. De winst die er voornamelijk uit te halen is voor ons allemaal meer naamsbekendheid en goodwill. Op deze manier is er ook goed subsidie aan te vragen bij de gemeente en verschillende fondsen, en kunnen we er een open en eerlijk verhaal van maken. Maartje van Studio MARCHA! gaat de fondsenwerving hiervoor doen. 

Het is aannemelijk dat het evenement druk bezocht wordt als:

1. er een brede programmering ontstaat; 
2. de entree gratis is;
3. het mooi weer is; 
4. alle initiatieven hun schouders onder de marketing zetten naar ieders eigen achterban.

Heb je een idee, vragen of denk je graag mee? Nee contact op met de coöperatie SuikerBiedt via bestuur@desuikerbiedt.nl.